בלוג

למה לא משתלם לשמור דולרים בעו"ש?

מצאת את עצמך עם סכום גדול של דולר אמריקאי? חבל לתת לו לנמנם בעו"ש או לשלם עמלות המרה, כשאפשר לשמור על ערכו בפיקדון ברמת נזילות גבוהה וליהנות גם מריבית אטרקטיבית. אז איך נהנים מריביות ומוותרים על עמלות?

חזרת מחו"ל ונשארו לך עודפי דולרים? מקבל משכורת בדולרים? אם אתה מחפש פתרון נוח, זמין ומשתלם להחזקת דולרים, כדאי לך להכיר את פיקדון המט"ח של בנק ירושלים.

החזקת מט"ח בישראל יכולה להיות עסק לא זול. עמלת החזקה, עמלות תקבול והפקדת מזומנים שוחקים את ערך הכסף ולעיתים הופכים את החזקת המט"ח ללא כלכלית, כך שבכל חודש הקרן שלך הולכת ומצטמצמת, גם אם לא ביצעת שום פעולה.

אחת מהאלטרנטיבות היעילות לשמירת ערכו של המט"ח היא פיקדון. מדובר למעשה במכשיר פיננסי שמסייע לך לשמור על ערך הכסף במטבע המקורי, ללא צורך בהמרה. זהו פתרון סולידי, ללא סיכון, עם אפשרות לתשואה לצד שמירה על נזילות וזמינות.

לרוב מדובר בפיקדון לתקופה קצרה, הנעה בין חודש לשנה וחצי, כשגובה הריבית המוצעת עולה ככל שעולה תקופת החיסכון. כמו כן, ניתן להמשיך את החיסכון גם מעבר לתקופה זו ולבחור בחידוש אוטומטי אם נבחר אפיק קצר של שבוע או חודש.

שים לב: זהו אינו פיקדון שקלי הצמוד לדולר, אלא פיקדון דולרי. לכן, ההפקדה לפיקדון זה הינה בדולרים ולא בשקלים, וכך גם הריבית והקרן שמוענקות בסוף תקופת הפיקדון. כמו כן, לתנודות בשער המטבע אין כל השפעה על סכום הפיקדון או על הריבית. זהו פיקדון שנקוב בדולרים (אפשר גם באירו), וככה הוא מבטיח הגנה מלאה על הקרן לצד ריבית אטרקטיבית.

פיקדון המט"ח מסייע לך לשמור על ערך הכסף במטבע המקורי, ללא צורך בהמרה או בתשלום עמלת הפקדה או החזקה. זהו פתרון ללא סיכון, עם אפשרות לתשואה לצד שמירה על נזילות וזמינות.

במקום לשלם עמלות מרוויחים ריביות

עם פיקדון​ של בנק ירושלים תוכל ליהנות מפטור מלא מעמלות החזקה ותקבול במט"ח, ולקבל ריבית שגדלה ביחד איתך. איך זה עובד? סוגרים פיקדון לתקופה של שנה וחצי, עם תחנות יציאה בכל חצי שנה. מדי חצי שנה, הריבית מתעדכנת ומוצעת לך ריבית גבוהה יותר. כך, ככל שאתה מתמיד בחיסכון שלך, אנחנו מתמידים בהעלאת הריבית שלנו. 

למי זה מתאים?

  • למחזיקי מט"ח שמעוניינים לשמור על ערך המטבע וגם להרוויח ריביות גבוהות יחסית
  • למחזיקי מט"ח שיכולים להפקיד את כספם לתקופה של חצי שנה ומעלה
  • למחזיקי מט"ח שאינם מעוניינים לשלם עמלות החזקה, ניהול חשבון ותקבול

איך זה עובד?

ניגשים לאחד מסניפי הבנק של בנק ירושלים ופותחים חשבון, מתייעצים עם אחד מנציגי הבנק בנוגע למסלול המתאים ביותר עבורך - ופשוט מפקידים.​

הצטרפות לפיקדון כפופה לשיקול דעת הבנק ולהצגת מסמכים נוספים הנדרשים מתושבי חוץ, ככל שיידרש על ידי הבנק ובהתאם להוראות כל דין.​

  

אודות הכותב - מערך הכותבים של בנק ירושלים

בנק ירושלים הינו בנק המציע מגוון ייחודי של שירותים ומוצרים בנקאיים (משכנתאות, הלוואות, פיקדונות ועוד) ללקוחות כל הבנקים. בנק ירושלים, שנוסד בשנת 1963, ממשיך כל העת לבצע מהלכים כדי להתאים את עצמו לצרכים המשתנים של הלקוחות ולחידושים הטכנולוגיים.

רוצה לדעת עוד על הבנק? למידע נוסף אודות בנק ירושלים

לידיעתך, באתר זה נעשה שימוש בקבצי Cookies כדי לספק לך חווית גלישה טובה יותר.
למידע נוסף ניתן לעיין במדיניות הפרטיות